Actueel

Zorgeloos fietsplezier

2021/04/07

Ontdek de fietsverzekering voor gezin of bedrijf.

Terug

We springen massaal op de fiets!

De (elektrische) fiets zit al enkele jaren in de lift, zowel voor vrije tijd als voor woon-werk verkeer. De hedendaagse fietsen zijn echte pareltjes, maar betekenen ook algauw een investering van enkele duizenden euro's.
Om zorgeloos te kunnen genieten van uw aankoop, is een fietsverzekering dan ook geen overbodige luxe. U kan een fietsverzekering afsluiten voor één of meerdere fietsen in uw gezin. Ook voor bedrijven die fietsen aanbieden aan hun werknemers bestaan er voordelige pakketoplossingen.
Een goede fietsverzekering dekt meer dan u denkt en hoeft helemaal niet duur te zijn.
Ontdek hieronder meer.

De fietsverzekering dekt meer dan u denkt.

Wij verzekeren alle soorten fietsen. Gewone of elektrische fietsen, speed pedelecs, stadsfietsen, racefietsen of mountainbikes. Maar ook steps, segways, monowheels en hoverboards zijn verzekerbaar.
Als onafhankelijk makelaar bieden wij fietsverzekeringen van diverse verzekeraars aan. Zo hebben wij voor uw behoefte steeds de oplossing met de beste prijs/kwaliteitsverhouding.
We gaan verder in op de waarborgen van de fietsverzekering aan de hand van de nieuwe fietsverzekering cycle safe plus van Baloise.

Cycle Safe plus

Diefstal

De waarborg diefstal spreekt voor zich. Indien uw fiets wordt gestolen, zal de verzekeraar die vergoeden. Toch zijn er grote verschillen tussen fietsverzekeringen. Betaalt de verzekeraar de nieuwprijs van uw gestolen fiets of wordt er een bedrag voor slijtage afgetrokken? Is er een franchise van toepassing? En zijn de accessoires (gratis) meeverzekerd? Let ook op de vereisten die verzekeraars stellen inzake beveiliging van uw fiets (fietsslot, stalling van de fiets gedurende de nacht, ...).

Eigen schade

De omnium vergoedt de schade aan uw fiets na ongeval, poging tot diefstal, vandalisme of brand in de batterij. Bij onherstelbare beschadiging wordt de aankoopwaarde van de fiets vergoed eventueel met aftrek van een bedrag voor slijtage. Mogelijks is ook een franchise van toepassing.

Bijstand

Heb je pech onderweg of is uw fiets beschadigd na een ongeval, dan komt er een hersteller te plaatse. Kan die de fiets niet direct rijklaar maken, dan brengt die uw fiets naar de fietsenmaker en uzelf en uw bagage naar uw verblijfplaats. Let hier vooral op het dekkingsgebied waarin de bijstand geldig is, enkel België, België + 30 km buiten de landsgrenzen, Benelux of gans Europa.

Mobiliteitsgarantie

Sommige fietsverzekeringen bieden bij diefstal of tijdens de duur van de herstelling een vervangfiets of een mobiliteitsbudget waarmee je zelf vervoer kan regelen. Wel handig indien u de fiets gebruikt voor woon-werk verkeer of wanneer u op vakantie uw fietstochtjes wil verder zetten.

Hulp nodig bij het uitzoeken van de voor u gepaste fietsverzekering?

Meer weten over de Baloise fietsverzekering of polis direct afsluiten?

Deel dit op

Kiest u voor gemoedsrust?

Kom vrijblijvend langs om te kijken of het klikt tussen ons. Stuur een bericht of spring gewoon eens binnen. We zijn benieuwd naar uw verhaal!
Verzekeringen Somers BV
Onafhankelijk verzekeringsmakelaar
RPR Antwerpen, afdeling Turnhout
Ondernemingsnummer 0471.026.258
Molenstraat 2, 2290 Vorselaar
info@verzekeringensomers.be
+32 14 51 27 05